Un certificat SSL este un certificat digital care criptează datele sensibile trimise pe internet. Acesta vă permite să criptați conexiunea dintre dvs. și un site web, astfel încât nimeni să nu vă poată asculta informațiile.

Criptarea este gestionată de criptografia cu cheie publică, care este un algoritm care utilizează două chei: o cheie publică și o cheie privată. Cheia publică criptează datele, iar cheia privată le decriptează. De exemplu, dacă doriți să trimiteți un e-mail unei persoane, trebuie să îl criptați cu cheia sa publică, astfel încât numai aceasta să îl poată decripta cu cheia sa privată. Citiți și: Ce este un domeniu web?

De ce este utilizat SSL?

SSL este un protocol de securitate care vine de la Secure Sockets Layer. Acesta garantează că informațiile transmise între două dispozitive sunt criptate și nu pot fi accesate de nimeni altcineva decât expeditorul și destinatarul.

Aceasta înseamnă că, dacă navigați pe un site web prin SSL, informațiile dvs. vor fi protejate de hackeri. Toate site-urile web ar trebui să utilizeze SSL pentru a-și proteja clienții și propriile date. Cumpărați un certificat SSL pentru site-ul dvs. web

Ce tipuri de certificate SSL există?

Certificatele SSL sunt utilizate pentru a cripta traficul dintre browserul unui utilizator și un site web.

Există trei tipuri de certificate SSL: validarea domeniului (DV), validarea organizației (OV) și validarea extinsă.

Verificarea domeniului este gratuită, dar nu oferă un nivel ridicat de verificare. Verificarea unei organizații este mai scumpă, dar oferă un nivel ridicat de validare. SSL cu validare extinsă este cel mai scump, dar oferă un nivel suplimentar de verificare prin care utilizatorii pot avea încredere că site-ul este legitim și de încredere.

Un certificat SSL cu linie verde este un tip de certificat SSL pe care îl puteți obține pentru a vă securiza site-ul web. Acesta se numește certificat cu validare extinsă (EV).

Certificatele SSL cu linie verde sunt emise pe principiul emiterii unor astfel de certificate, care pot fi analoge cu certificatele verificate. Procesul de emitere a unui certificat SSL green line include verificarea statutului juridic al companiei și al numelui său de domeniu, precum și verificarea datelor din baza de date WHOIS a companiei. Procesul durează aproximativ două săptămâni.

Cum afectează certificatul SSL clasamentul site-ului dvs.

Un certificat SSL este o parte importantă a unui site web. Acesta garantează că informațiile de pe site-ul web sunt criptate și securizate. Acest lucru are un efect pozitiv asupra rezultatelor căutării Google.

Citește și:

Google a anunțat că va oferi site-urilor web cu certificate SSL un avantaj în rezultatele căutărilor. Site-urile web fără certificate SSL pot fi penalizate de algoritmul Google, ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi clasate la fel de bine ca site-urile web cu certificat SSL. Cumpărați un certificat SSL pentru site-ul dvs. web

Întrebări și răspunsuri

Sunt necesare certificatele SSL pentru toate site-urile web?

Deși certificatele SSL nu sunt obligatorii pentru toate site-urile web, acestea sunt foarte recomandate, în special pentru cele care gestionează informații sensibile sau efectuează tranzacții online.

Pot trece de la HTTP la HTTPS fără a afecta SEO-ul site-ului meu?

Da, trecerea la HTTPS are de obicei un efect pozitiv asupra SEO, dar este important să urmați cele mai bune practici și să implementați redirecționările corecte pentru a evita consecințele negative.

Cât timp durează instalarea unui certificat SSL?

Procesul de instalare depinde de factori precum tipul de certificat și furnizorul de găzduire. Acesta poate dura de la câteva minute la câteva ore.

Certificatele SSL expiră?

Da, certificatele SSL au o dată de expirare și trebuie reînnoite periodic pentru a asigura securitatea și funcționalitatea.

Pot utiliza un certificat SSL auto-semnat?

Deși certificatele cu semnătură proprie oferă criptare, acestea nu dispun de autentificarea oferită de certificatele CA de încredere, ceea ce poate duce la avertismente de securitate pentru utilizatori.

Despre autor

Andrii Kostashchuk

Andrii are experiență în programarea în diverse limbaje pentru diferite platforme și sisteme. A petrecut mai mult de 8 ani în sfera internetului, lucrând cu diverse CMS-uri, cum ar fi: Opencart, Drupal, Joomla și, desigur, cel mai popular sistem de gestionare a conținutului WordPress.

Vezi toate articolele