O eroare 403 Forbiddeneste o eroare comună care apare atunci când site-ul sau aplicația dvs. nu poate accesa un fișier. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, dar cel mai frecvent motiv este că permisiunile sunt setate incorect.

Eroarea 403 va apărea în bara de adrese a browserului și mesajul HTTP 403 interzis va fi afișat pe ecran. Eroare“Acces refuzat“.

Pentru a remedia această eroare, va trebui să modificați permisiunile pentru a permite site-ului sau aplicației dvs. să acceseze fișierul.

Cum să remediați eroarea 403 Forbidden

Erorile 403 sunt adesea cauzate de un server web configurat greșit sau de un firewall care blochează accesul la un site web. Pentru a remedia o eroare 403 Forbidden, verificați mai întâi dacă site-ul web rulează în browserul dvs. Dacă nu, încercați să schimbați serverul DNS la Google Public DNS. Apoi, verificați dacă firewall-ul computerului dvs. blochează accesul la site-ul web. Dacă da, adăugați o excepție pentru acest site în setările firewall-ului.

Dacă primiți un mesaj de eroare 403, vă rugăm să contactați furnizorul de găzduire web al acestui site și să îl întrebați despre configurația serverului.

Cum să remediați o eroare 403 pe blogul dvs. WordPress

Eroarea 403 Forbidden este cea mai comună eroare pe care utilizatorii WordPress o pot întâlni. Această eroare este de obicei cauzată de rezoluții incorecte sau de o problemă de configurare. Deci, în acest articol, vă vom arăta cum să remediați eroarea interzisă pe blogul dvs. WordPress.

  • 1) Verificați permisiunile pentru fișiere și dosare pe serverul dvs. Asigurați-vă că toată lumea are permisiuni de citire și scriere pentru toate fișierele și folderele din directorul de instalare WordPress.
  • 2) Verificați dacă există pluginuri care interferează cu instalarea altor pluginuri sau teme. Dezactivați toate pluginurile și vedeți dacă problema persistă.
  • 3) Dacă ați instalatrecent orice temă sau plugin nou, încercați să le dezactivați și vedeți dacă problema persistă din nou.
  • 4) Asigurați-vă că versiunea PHP este cel puțin 5.6.

Pentru a remedia permanent o eroare 403, trebuie să descoperiți cauza principală a problemei și să o remediați. Puteți face acest lucru folosind unele dintre aceste sfaturi:

Verificați toate link-urile și asigurați-vă că acestea funcționează.

Verificați dacă aveți acces la fișierul sau directorul care cauzează eroarea.

Asigurați-vă că aveți permisiunea de a accesa fișierul sau directorul.

Asigurați-vă că browserul dvs. nu blochează modulele cookie și JavaScript.

Citește și:

FAQ (întrebări frecvente)

Care sunt cauzele unei erori 403?

O eroare 403 poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv drepturi de acces insuficiente, blocarea adresei IP și pluginuri de securitate configurate incorect.

O eroare 403 poate afecta clasamentul site-ului meu în motoarele de căutare?

Da, apariția frecventă a erorii 403 poate afecta negativ clasamentul site-ului dvs. în motoarele de căutare.

Cum pot să-mi dau seama dacă site-ul meu se confruntă cu o eroare 403?

Puteți determina dacă vă confruntați cu o eroare 403 verificând jurnalele serverului, examinând setările site-ului sau utilizând instrumente de analiză online.

Există instrumente gratuite pentru a diagnostica o eroare 403?

Da, există instrumente online gratuite care vă pot ajuta să diagnosticați o eroare 403 și să aflați care este cauza acesteia.

Este posibil să remediați o eroare 403 fără cunoștințe tehnice?

În timp ce unele soluții pot necesita cunoștințe tehnice, există pași de depanare de bază pe care utilizatorii non-tehnici îi pot încerca pentru a rezolva problema erorii 403.

Despre autor

Andrii Kostashchuk

Andrii are experiență în programarea în diverse limbaje pentru diferite platforme și sisteme. A petrecut mai mult de 8 ani în sfera internetului, lucrând cu diverse CMS-uri, cum ar fi: Opencart, Drupal, Joomla și, desigur, cel mai popular sistem de gestionare a conținutului WordPress.

Vezi toate articolele